Magazin

септембар, 2017

 • 8 септембра

  Etno selo „Vrhpolje”

  Ako želite da odete na mesto gde možete noću dohvatiti zvezde, gde vam preko dana ne treba ništa sem udobne obuće i garderobe, gde je miris prirode toliko lep da prosto poželite da nikad ne odete odatle… Onda ste na pravom mestu. Etno selo “Vrhpolje” se nalazi na 200 kilometara od Beograda, neposredno uz put Ljubovija – Bajina Bašta, uz reku Drinu, koja važi za jednu od najlepsih rečnih tokova.

 • 8 септембра

  Štitkovo – Selo zamrznuto u vremenu

  U blizini Nove Varoši, u uskoj dolini koju stvara reka Tisovica i njen izvor Vrelo, nalazi se selo Štitkovo, poznato i po tome što su u njemu stolovali čuveni knezovi Raškovići, srpske vlastele od pre boja na Kosovu polju.

 • 8 септембра

  Etno selo “Trška”

  Ako želite da pobegnete od svakodnevnih gužvi i stresa i da se zaista odmorite uz cvrkut ptica i žubor vode. Da pojedete nešto domaće, kvalitetno i autentično, a usput i posetite mnogobrojne znamenitosti onda je etno selo “Trška” pravo mesto za Vas.

 • 8 септембра

  Reprezentacija Srbije gostovala u SAD

  Bejzbol reprezentacija Srbije boravila je u prvoj polovini jula u Sjedinjenim Američkim Državama gde je odigrala nekoliko prijateljskih utakmica u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B grupe koje je krajem jula održano u Beogradu.

 • 7 септембра

  Serb Fest ’17

  I ove godine Srpski festival je protekao uz goste okolnih država Indijane i Viskonsina. Muzika za svačiju dušu i kulturno umetničko društvo "SOKO" koji su nastupali sa svim članovima različitih uzrasta, ulepšali su dane festivala. Na festivalu je bilo i domaćih Srpskih pića uvoznika "LAV Imports" (Valjevsko pivo, Lav pivo), i tradicionalni roštilj "Lazic Deli" sa pečenjem i najzad lepinje "City Fresh Marketa" koje su nam nedostajale na Serb Fest-u ranijih godina (hvala organizatoru).

 • 7 септембра

  “Riblja čorba”- Legende ex YU rock-a

  Već skoro četi decenije Bora Đorđević i “Riblja čorba” krstare rock scenom i nemaju nameru da uskoro stanu

 • 7 септембра

  Neponovljivi PIL i Neša Leptir

  Grupa “Poslednja igra leptira” osnovana je 1979. godine, a zahvaljujući harizmi pokojnog pevača Nenada Radulovića (1959 - 1990) bili su česti gosti u jazz klubu Doma omladine, Dadovu, KST-u i SKC-u. Pored Radulovića ključni članovi grupe tokom godina bili su klavijaturista Dragomir Stanojević, gitarista Draško Janković, basista Sašo Bogojevski, bubnjar Dragan Todorović, pevačice Zorica Đermanov i Lidija Asanović

 • 7 септембра

  Kornelije Bata Kovač

  Jedan od najznačajnijih rock kompozitora i instrumentalista sa prostora bivše Jugoslavije je svakako Kornelije Bata Kovač, koji je ove godine napunio 75 godina i povodom toga održao koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde su njegove kompozicije izvodili Žarko Dančuo, Sergej Ćetković, Željko Joksimović, Dejan Cukić, Vokalni grupa "Konstantin" iz Niša, Dado Topić, Filip Žmaher i Đorđe David.

 • 7 септембра

  Povratak u školu – priprema očiju za uspeh

  LetnJi raspust verovatno nije bio pauza od elektronskih uređaja za mnogo dece, ali kako se škola vraća nastavi, to je plavo svetlo ‒ ne sunčeva svjetlost ‒ koja će iskriti u očima učenika. I to je sve više razloga za ispitivanje oka za školu.

 • 7 септембра

  Šta mi radi ovaj začin?

  Pre nego što odlučimo šta ćemo da jedemo, prvo treba da odlučimo u čijem društvu ćemo jesti