Magazin

November, 2017

 • 9 November

  Etno selo “Sunčana reka”

  Reditelj Zdravko Šotra snimao je ovde scene za četiri serije: “Santa Maria Della Salute”, “Greh njene majke”, “Nepobedivo srce” i “Šešir profesora Koste Vujića” u ovom, kako sam kaže, turističkom raju

October, 2017

 • 31 October

  Etno selo “Latkovac”

  Današnji restoran pre dva veka bio zatvor Župskog okruga, potom 100 godina vinski podrum

 • 31 October

  Etno selo “Babina reka”

  Očaravajuća priroda, predivan pogled i prijatna atmofera – dovoljan su razlog za posetu ovom kompleksu

 • 31 October

  Đurađ Branković – Najbogatiji srpski vladar

  Srpski despot Đurađ Branković došao je na vlast pošto ga je srpski despot Stefan Lazarević označio za svog naslednika.Vladarsko žezlo primio je posle iznenadne smrti despota Stefana Lazarevića, jula 1427. Sa žezlom on je prihvatio vazalstvo u odnosu na ugarsku krunu, a kralj Žigmund (Sigismund) uveo je Đurđa u red ugarskih barona i priznao ga kao vladara Srbije, kao što je to prethodno učinio i sa Stefanom Lazarevićem.

 • 26 October

  Šmeker među brzincima

  Od svih Alfinih vozila smatra se da je 75-ca bila najbolji evropski sportski auto

September, 2017

 • 22 September

  In Memoriam – Ljubiša Samardžić Smoki

  ADIO, ŠURDA, U LEPŠI SVET Iza onog brda, odakle se niko nikada nije vratio, otišli su velikani filmske umetnosti i glumci kojima smo se divili i koji su bili najradosniji deo naših života: i Gaga, mladi Madžgalj, Bata i Manda i sada Ljubiša BIOGRAFIJA Samardžić je rođen 19. novembra 1936. …

 • 8 September

  Etno selo „Vrhpolje”

  Ako želite da odete na mesto gde možete noću dohvatiti zvezde, gde vam preko dana ne treba ništa sem udobne obuće i garderobe, gde je miris prirode toliko lep da prosto poželite da nikad ne odete odatle… Onda ste na pravom mestu. Etno selo “Vrhpolje” se nalazi na 200 kilometara od Beograda, neposredno uz put Ljubovija – Bajina Bašta, uz reku Drinu, koja važi za jednu od najlepsih rečnih tokova.

 • 8 September

  Štitkovo – Selo zamrznuto u vremenu

  U blizini Nove Varoši, u uskoj dolini koju stvara reka Tisovica i njen izvor Vrelo, nalazi se selo Štitkovo, poznato i po tome što su u njemu stolovali čuveni knezovi Raškovići, srpske vlastele od pre boja na Kosovu polju.

 • 8 September

  Etno selo “Trška”

  Ako želite da pobegnete od svakodnevnih gužvi i stresa i da se zaista odmorite uz cvrkut ptica i žubor vode. Da pojedete nešto domaće, kvalitetno i autentično, a usput i posetite mnogobrojne znamenitosti onda je etno selo “Trška” pravo mesto za Vas.

 • 8 September

  Reprezentacija Srbije gostovala u SAD

  Bejzbol reprezentacija Srbije boravila je u prvoj polovini jula u Sjedinjenim Američkim Državama gde je odigrala nekoliko prijateljskih utakmica u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B grupe koje je krajem jula održano u Beogradu.