In Memoriam

април, 2017

 • 12 априла

  MIKI JEVREMOVIĆ – IN MEMORIAM

  Posle posledica moždanog udara, 17. decembra prošle godine, u 75. godini, umro je Miodrag Miki Jevremović jedan od legendi jugoslovenske zabavne muzike.

мај, 2016

 • 4 маја

  MIRA STUPICA – IN MEMORIAM

  Dramska umetnica Mira Stupica preminula je 19. avgusta 2016. godine u 93. godini od posledica moždanog udara.

април, 2016

 • 24 априла

  SUZANA ŠUVAKOVIĆ-SAVIĆ – IN MEMORIAM

  Operska diva i prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Suzana Šuvaković-Savić preminula je u Beogradu u 47. godini posle teške bolesti. Rodom iz Majdanpeka, magsitrirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, kao sopran u klasi Radmile Bakočević.

 • 23 априла

  MILKA CANIĆ – IN MEMORIAM – VELIKI STRUČNJAK PRIJATNE NARAVI

  Poznato lice iz “Slagalice”, lektorka Milka Canić, preminula je 19. oktobra u Beogradu posle duge i teške bolesti. Srpkinja crnogorskog porekla, prema sopstvenim rečima rođena “jedne godine u jednom gradu”, diplamorala je na katedri za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku knjževnost na Filološkom fakultetu u Beogradu i radila kao profesor u Prištinskoj gimnaziji, Vojnoj gimnaziji i XV Beogradskoj gimnaziji.

 • 23 априла

  MLADEN SELAK – IN MEMORIAM – INOVATOR SVETSKOG RANGA I DOBROG SRCA

  “Namera mi je da donesem duh pronalazaštva u našu zemlju, jer onaj ko ima ideju nema vremena da se bavi nepoštenim stvarima. Radio sam sa najvećim gigantima sa svih meridijana, sa ljudima razlišitih nacija, religija, kultura, ali je uvek postojalo poštovanje i to obostrano. Ono sto želite da drugi učine vama, učinite vi njima prvi". -- Mladen Martin Selak