Ishrana i Zdravlje

September, 2017

 • 7 September

  Povratak u školu – priprema očiju za uspeh

  LetnJi raspust verovatno nije bio pauza od elektronskih uređaja za mnogo dece, ali kako se škola vraća nastavi, to je plavo svetlo ‒ ne sunčeva svjetlost ‒ koja će iskriti u očima učenika. I to je sve više razloga za ispitivanje oka za školu.

 • 7 September

  Šta mi radi ovaj začin?

  Pre nego što odlučimo šta ćemo da jedemo, prvo treba da odlučimo u čijem društvu ćemo jesti

 • 7 September

  Poboljšanje kvaliteta života s dentalnim implantatima

  U 1950-im godinama švedski ortopedski hirurg, po imenu dr Per-Ingvar Brenemark, otkrio je da kada se titan umetne u kost, da se dve supstance spajaju sigurno i bezbedno zajedno.

April, 2017

 • 16 April

  SREMUŠ – DIVLJI LUK KOJI ČUVA ZDRAVLJE I PODMALĐUJE

  Sremuš, u narodu poznat i kao divlji luk ili medveđi luk jer ima osobine belog lika, ali mnogo veću lekovitu moć od njega. Narodno predanje kaže da medvedi jedu ovaj divlji luk u rano proleće čim se probude iz zimskog sna, otuda i naziv medveđi luk.

 • 16 April

  SCHAUMBURG FAMILY DENTAL – 45 GODINA PORODIČNE ZUBARSKE PRAKSE

  Tokom svih ovih 45 godina zubarske prakse, mi u Schaumburg Family Dental uvek smo u prvi plan stavljali sprečavanje problema sa zubima, jer se putem redovnih poseta zubaru mnogo lakše sprečavaju i koriguju ozbiljni problemi koji mogu da dovedu do nepotrebnog i preuranjenog gubljenja prirodnih zuba.

 • 16 April

  MESEC AUTIZMA – KAKO POMOĆI AUTISTIČNOJ DECI KOJA IMAJU PROBLEME S VIDOM

  Kod ljudi s nekim od neuroloških poremećaja kao što je to poremećaj autističnog spektra (Autism Spectrum Disorders, ASD), sposobnost obrade vizuelnih informacije može da bude oslabljena ili dovedena u pitanje. Jedan od razloga za to može biti i mehaničke prirode u smisli kako oko sakuplje vizuelene informacije koje predaje mozgu na procesiranje, ali uzrok može biti i sam način na koji mozak obrađuje vizualene informacije koje dobija iz oka. Na sreću, dobra vest je da bez obzira na uzrok poremećaja vida za bolji vid postoji pomoć.

 • 15 April

  ELEKTRIČNA PLAVA SVETLOST – KAKO DA SMANJITE NJEN LOŠ UTICAJ NA VAŠ VID

  Plava svetlost je elektomagnetno zračenje u vidljivom delu spektra (vidljiv ljuskim okom). To je svetlost visoke energije koju emituju ekrani, monitori i displeji električnih uređaja kao što su digitalni televizori (flat-screen TV), kompljuterski LED monitori, tableti i savremeni mobilini telefoni (smart phones).

 • 15 April

  MIROĐIJA – MIRIŠE NA ZDRAVLJE

  List mirođije se u našoj kuhinji po navici najviše koristi kao začin koji se dodaje salatama, supama, jelima od mesa i ribe, pečurakama, povrću, jajima, a koristi se i pri kiseljenju i mariniranju povrća. Mirođija se može se dodati i testu za lepinje i kifle ili pogačice. Poželjno je da se ova biljka koristi u svežem stanju jer se tako najbolje čuvaju njeni hranljivi sastojci i aroma.

 • 12 April

  DA LI VAŠE DETE OSTVARUJE SVOJ POTENCIJAL ?

  Ocene u školi su bitne, ali one ne mogu uvek da pokažu pravo stanje stvari kada je u pitanju napredovanje Vašeg deteta u školi. Najveći izazov koji roditelji imaju jeste kako da njihovo dete u potpunosti razvije svoj potencijal?

 • 12 April

  ROBOTIZOVANA HIRURGIJA ZA LEČENjE KANCERA NA BUBREGU

  Dr. Ranko Miočinović u Edwards Hospital koristi Robotizovani hiruški sistem da Vinci za lečenje komplikovanih slučajeva kancera na bubregu.