Magazin izdvajamo

септембар, 2017

 • 6 септембра

  Jugo „koral 45”

  Najjeftiniji auto svih vremena. Ni danas nije rešena misterija kako je tadašnjem rukovodstvu uspelo da izveze ovaj auto u Ameriku.

април, 2017

 • 16 априла

  TATJANA STOJKOVIĆ – TASHA – NA BEOGRADSKI MARATON PUNIM SRCEM

  Tatjana Stojković - Tasha iz Floride učestvovaće na Beogradskom maratonu 22. Aprila 2017. godine. Do sada je učestvovala je na Beach Beast 5k Obstacle 2012. godine u Saint Petersburg, Florida osvojila medalju i ostavila dobar utisak na sportsku zajednicu. Učestvovala je i na 12th Annual Race for Sight-Roar Through Ybor 5k 2013 -Ybor Tampa, Florida, zatim Gasparilla Distance Classic Weekend 5K 2015. i Cigar City Brewing Tampa River Run 2015 -Tampa, Florida kao i mnogim drugim, a ove godine u februaru na Gasparilla Distance Classic 15K, Florida.

 • 16 априла

  ZAŠTO JE DOBAR WEB SAJT NEOPHODAN VAŠEM BIZNISU

  U današnje vreme kada ljudi sve više vremena provode na internetu podrazumeva se da skoro svaki biznis poseduje web sajt. Iznenađujuća je činjenica, međutim, koliko je sajtova sa lošim dizajnom, koji su urađeni zastarelim web tehnologijama ili preko jeftinih šablona, sajtova koji nisu optimizovani za mobilne uređaje. Ovaj podatak šokira tim više kada se uzmu u obzir sve prednosti koje DOBAR web sajt može doneti Vašem biznisu.

 • 16 априла

  YU ROCK ISTORIJA – SEDAMDESETE

  Sedamdesetih godina XX veka rock muzika je osvojila Jugoslaviju u potpunosti i nastali su mnogi od najvećih bendova koji su i danas popularni i čiji hitovi nisu zaboravljeni. U tom periodu su se pojavili neki od najvećih jugoslavenskih rock bendova kao što su YU grupa, Time, Smak, Parni valjak, Atomsko sklonište, Leb i sol, Teška industrija i Galija.

 • 15 априла

  UNITES SERBS – IDEMO NAPRED

  Od dolaska nove uprave na čelo United Serbs našeg najstarijeg i najuspešnijeg fudbalskog kluba u Čikagolendu, mnoge promene ukazuju da dolazi bolje vreme za klub i za sve ljubitelje fudbala.

 • 15 априла

  MIHAILO MIŠKOVIĆ – ODBRANA GOLA OD ZEMUNA DO NORTHWESTERN-A

  Mladi golman iz Beograda koji trenutno igra za Chicago Fire, rodjen je u Beogradu a pre tri godine se doselio u Ameriku. Pre dolaska igrao je za Altinu i FK Zemun.

 • 15 априла

  NOVI PROPISI U TRANSPORTNOJ INDUSTRIJI

  Vozači kamiona i transporteri u obavezi su da od 16. decembra 2019. upotrebljavaju nove aparate za elektronsko beleženje vremena vožnje Electronic Logging Device (ELD) koji su registrovani i baždareni u skaldu sa propisima za ELD.

 • 15 априла

  SPAČEK – ČUVAR VEČITE MLADOSTI

  Posle Topolina u Italiji i Bube u Nemačkoj, koji su stvoreni kao automobili za široke narodne mase, konstruktori Citroena dobili su zadatak da naprave kola koja „mogu da idu brzinom od 60 km na sat, da povezu dva putnika, vreću krompira do 50 kilograma, galon vina, da njima upravlja i obična domaćica, da ne troši više od 3 litre benzina i da se tokom vožnje po preoranom polju ne polome jaja u korpi na zadnjem sedištu”. Konstruktori su sve to bukvalno shvatili, pa je Citroen ostao bez krova, da liči na korpu.

 • 15 априла

  YU ROCK ISTORIJA – RITAM BRATSTVA I JEDINSTVA

  Rock muzika je činila Jugoslaviju celinom isto koliko je Jugoslaviju činila delom sveta. U godinama kada je rock and roll počeo da osvaja svet, sluh Jugoslovena bio je izoštren i uperen ka onome što je najbolje. Rock koji se pevao na engleskom i na našem jeziku osvajao je ceo prostor države bratstva i jedinstva.

 • 14 априла

  MILOŠ ORLIĆ – ORLIĆ PLUMBING, HEATING & SEWER CO.

  Orlic Plumbing, Heating & Sewer Co. je porodična kompanija koja radi na području Čikaga i u predgradjima više od 25 godina. Već druga generacija radi u ovoj uspešnoj kompaniji i širi svoje delatnosti na sve veći broj poslova.