Muzika

December, 2017

 • 27 December

  VEČE SRPSKE I SVETSKE MUZIKE U NJUJORKU

  LENA KOVAČEVIĆ & IVANA JORDAN – NASTUP U RESTORANU “FINE & RARE” NEW YORK. Nastup Lene Kovačević i Ivane Jordan u pratnji muzičara Vladana Mijatovića i Jasmine Makote, prateći vokal, u restoranu Fine & Rare New York. Ljubitelji jazz i pop muzike iz Njujorka u vrlo prijatnom ambijentu restorana Fine …

 • 27 December

  VEČE SRPSKE I SVETSKE MUZIKE – LENA KOVAČEVIĆ & IVANA JORDAN

  U organizaciji Serbian Culture Network, i Balkan City Magazina održano je veče Srpske etno muzike u stilu Američkog džeza. Izvanredne vokale Lenu Kovačević i Ivanu Jordan pratio je fantastičan bend magistra džeza Igora Stojanovića, Igor’s Consilium. Gosti su imali priliku dai vide izložbu slika u čast stogodišnjice proboja Solunskog fronta …

September, 2017

 • 7 September

  “Riblja čorba”- Legende ex YU rock-a

  Već skoro četi decenije Bora Đorđević i “Riblja čorba” krstare rock scenom i nemaju nameru da uskoro stanu

 • 7 September

  Neponovljivi PIL i Neša Leptir

  Grupa “Poslednja igra leptira” osnovana je 1979. godine, a zahvaljujući harizmi pokojnog pevača Nenada Radulovića (1959 - 1990) bili su česti gosti u jazz klubu Doma omladine, Dadovu, KST-u i SKC-u. Pored Radulovića ključni članovi grupe tokom godina bili su klavijaturista Dragomir Stanojević, gitarista Draško Janković, basista Sašo Bogojevski, bubnjar Dragan Todorović, pevačice Zorica Đermanov i Lidija Asanović

 • 7 September

  Kornelije Bata Kovač

  Jedan od najznačajnijih rock kompozitora i instrumentalista sa prostora bivše Jugoslavije je svakako Kornelije Bata Kovač, koji je ove godine napunio 75 godina i povodom toga održao koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde su njegove kompozicije izvodili Žarko Dančuo, Sergej Ćetković, Željko Joksimović, Dejan Cukić, Vokalni grupa "Konstantin" iz Niša, Dado Topić, Filip Žmaher i Đorđe David.

April, 2017

 • 16 April

  YU ROCK ISTORIJA – SEDAMDESETE

  Sedamdesetih godina XX veka rock muzika je osvojila Jugoslaviju u potpunosti i nastali su mnogi od najvećih bendova koji su i danas popularni i čiji hitovi nisu zaboravljeni. U tom periodu su se pojavili neki od najvećih jugoslavenskih rock bendova kao što su YU grupa, Time, Smak, Parni valjak, Atomsko sklonište, Leb i sol, Teška industrija i Galija.

 • 15 April

  YU ROCK ISTORIJA – RITAM BRATSTVA I JEDINSTVA

  Rock muzika je činila Jugoslaviju celinom isto koliko je Jugoslaviju činila delom sveta. U godinama kada je rock and roll počeo da osvaja svet, sluh Jugoslovena bio je izoštren i uperen ka onome što je najbolje. Rock koji se pevao na engleskom i na našem jeziku osvajao je ceo prostor države bratstva i jedinstva.

 • 4 April

  Slađana Sarić – srpska operska diva u Čikagu

  Sladjana Sarić, sopran, dobitnica je nagrade Al Miglior Interprete Verdiano del MOA 2016. godine, u Montecatini Terme, Italija i bila je finalista internacionalnog takmičenja u operskom pevanju Grandi Voci 2011 na Oper im Berg Festivalu u Salcburgu, Austrija.

May, 2016

 • 11 May

  ANA POPOVIĆ – LADY BALKANSKOG BLUES-A

  Nominovana je za pet Blues Music Awards, bila na naslovnoj strani Vintage Guitar i Guitar Player magazina. Njeni albumi “Can You Stand The Heat'” i “Unconditional'”bili su Pick-Of-The-Week USA Today -a i deo programa NPR Music (National Public Radio).

April, 2016

 • 23 April

  STEFAN MILENKOVIĆ – NAŠ NOVI ČIKAŠKI KOMŠIJA

  Već kao desetogodišnjak nastupao je pred predsednikom Ronald Reagan-om i mogim uticajnim i poznatim ličnostima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na polju klasične muzike a nastupao je i na dodeli MTV nagrada u Nju Jorku.