Nasi u svetu

September, 2017

April, 2017

 • 14 April

  MILOŠ ORLIĆ – ORLIĆ PLUMBING, HEATING & SEWER CO.

  Orlic Plumbing, Heating & Sewer Co. je porodična kompanija koja radi na području Čikaga i u predgradjima više od 25 godina. Već druga generacija radi u ovoj uspešnoj kompaniji i širi svoje delatnosti na sve veći broj poslova.

 • 11 April

  DANIJELA SREMAC – SVESTRANA SRPKINJA S AMERIČKIM DRŽAVLJANSTVOM

  Želim da moja divna zemlja postane srećna zemlja u kojoj će ljudi raditi i biti za to pravedno plaćeni. Prvo, srce mi je puno kada sam u Srbiji i drugo, želim da postanem predsednica jer želim da predstavim Srbiju svetu, na jedan sasvim nov način, da koristim moje razumevanje Vašingtona i Amerike uopšte, da efektivnije guramo interese srpskog naroda, i zato što znam da se sa formulom koja se stalno vrti na vrhu Srbije i sa kojom stalno dobijate iste rezultate, neće ništa promeniti dok ne ubacimo novi faktor, a taj faktor je dijaspora. Moja su razmišljanja, ako postanem predsednik Srbije, da dijaspora prvi put postane ključni deo predsedničkog kabineta, da uđe u parlament i prenese savete u svim oblastima društva kako bi modernizovali i pomogli Srbiji. Biću najsrećnija kad moja divna zemlja postane srećna zemlja.

May, 2016

 • 11 May

  AQUA AIR ENTERPRISES – USA ŠPEDICIJA I US CARINSKI – BROKER KOMPANIJA ZA KOJU GRANICE NE POSTOJE

  Aqua Air Enterprises je međunarodna kompanija za špediciju i carinsko posredovanje osnovana 1996-te godine od strane G-dina Jove (John) Babića. Gospodin Babić je carinski posrednik i špediter od 1990-te godine. Aqua Air Enterprises je licencirana špediterska kompanija poznata i poštovana po svojoj stručnosti i profesionalnosti. Gospodin Babić je član Los Angeles Customs Brokers & Freight Forwarders Association (LACBFFA) i National Customs Brokers & Forwarders Association of America (NCBFAA).

April, 2016

 • 26 April

  GRADIMIR MARKOVIĆ – 50 GODINA FRIZERSKE UMETNOSTI KOJA LJUDE ČINI SREĆNIM

  Blagog glasa i spretnih prstiju, veliki majstor frizerske umetnosi, priznat i poznat i na starom i na novom kontinentu. Grada Marković je čovek kome biste rado dozvolili da u ruke uzme Vašu kosu i poigra se s makazama. Umetnička duša starog kova i širokg srca koje voli ljude i kome je zadovoljstvo da Vašu kosu učini takvom da se okrenu za Vama. To ne mogu svi.

 • 25 April

  NATALIJA RADIČEVIĆ – PORODIČNE PRIČA U MIRISU STARE SRPSKE KUHINJE

    Kako ste Vi doživeli sve to što se događalo Vašim roditeljima? Ja sam rođena ovde u Milwaukee-ju, država Wisconsin. Roditelji su me zvali usamljeni Jenki među braćom i sestrama. Moj brat je rođen u Beogradu a moja sestra u Londonu. Roditelji su me često vodili u Beograd i u …

 • 25 April

  RICK QUINN – OPOLO VINOGRADI – ISTINA U OPOLO VINIMA

  U priči o Opolo vinogradima, sve je počelo od Merlota za damu. Današnjih skoro 300 hektara Opolo vinograda, postalo je od malog parčeta vinogradske zamlje koje je Rick Quinn kupio da zasigurno uvek ima dovoljno dobrog grožđa za Merlot vino koje njegova supruga najviše voli.

 • 22 April

  AUTOMATED VEHICLE WASH – AVW PORODIČNA FIRMA I SVETSKI LIDER U PRANJU VOZILA

  Od male porodične manufakture za popravku opreme za pranje kola do svetski poznate firme za proizvodnju sistema za automatsko pranje vozila kompanija Automated Vehicle Wash (AVW) je primer kako se uspeh u poslu postiže kombinovanjem želje za inovatorstvom i dugotrajnom poslovnom saradnjom sa mušterijama.

 • 22 April

  GORDANA NENADOVIĆ – GALERIJA I ŠKOLA SLIKANJA U SKOKIJU

  U čikaškom naselju Skokie, na adresi 4728 W Oakton Ave, Unit 2, u nedelju 20. novembra otvoren je novi galerijski prostor sa ateljeom i likovnom radionicom za decu i odrasle. Atelje i galeriju otvorila je slikarka Gordana Nenadović koja se više od 20 godina bavila likovnom umetnošću i pedagoškim radom u Srbiji i koja je do sada imala preko 60 izložbi u Srbiji i regionu, uključujući tu izložbe u Rusiji, Nemačkoj, Švakcarskoj i Austriji.